NL|FR|EN
Identification
        
Delen |
Het Warrant Plan: een manier om ook uw werknemers te belonen

Als werkgever bent u steeds op zoek naar nieuwe alternatieve mogelijkheden om uw werknemers te belonen

Het “Warrant Plan” is een recent optimalisatietechniek voor de variabele bezoldiging van werknemers.

ING is in deze materie gekend als markleider. Group S heeft recentelijk met hen een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Hoe werkt het?

De werkgever koopt warrants op een bevek, nl. een fonds dat investeert in grote Europese beursgenoteerde bedrijven. De prijs die het bedrijf betaalt voor de warrants is een fiscaal aftrekbare kost (te boeken als personeelskost).

De volgende dag biedt de werkgever de warrants gratis aan de in aanmerking komende werknemers aan. Vanaf de aanvaarding kan de werknemer de warrants volgens de marktprijs verkopen.

En voor de belastingen?

De verschuldigde bedrijfsvoorheffing zal in principe via de payroll ingehouden worden en dit de tweede maand volgend op het aanbod. De aldus betaalde belastingen zijn bevrijdend en finaal.

Waarom het Warrant Plan kiezen?

Het product kan de variabele verloning aanzienlijk optimaliseren: bij een constante werkgeverskost verhoogt de netto-efficiëntie voor de werknemer van 30% bij een cash bonus tot 46,23% via het Warrant Plan.
Er zijn geen sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd (noch persoonlijk, noch patronaal).

Beschikt u over een bonus-enveloppe van ca. 25.000 euro, en wenst u inlichtingen omtrent de implementatie van een Warrant Plan op maat van uw vennootschap, aarzel niet om hieromtrent contact op te nemen met uw dossierbeheerder.

 

Geïnteresseerd? Meer uitleg? Contacteer ons commercieel secretariaat.

Découvrez notre multiservice !

  
Siteplan | Gebruiksvoorwaarden | Privéleven | Contacten        Group S 2017