NL|FR|EN
Identification
        
Delen |
Nationale flitscontrole in de verhuissector op 20 januari 2018

12.01.2018


De diensten van de sociale inspectie zullen op zaterdag 20 januari een nationale flitscontrole uitvoeren in de verhuissector.

De controles die in het verleden in de verhuissector werden uitgevoerd, hebben de omvang van het zwartwerk in de sector en de talrijke inbreuken op de sociale reglementering aan het licht gebracht. Daarom zullen de diensten van de sociale inspectie op zaterdag 20 januari een nationale flitscontrole uitvoeren in de verhuisbedrijven.                                                                        

Deze actie gaat uit van de Staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer en past in het kader van de opvoering van de strijd tegen sociale fraude en sociale dumping in de sector. Naast de bestaande onaangekondigde controles heeft deze flitscontrole tot doel de verhuissector te dwingen de sociale wetgeving na te leven.

Bij een al dan niet aangekondigde controle van de sociale inspectie moet de onderneming diverse sociale documenten kunnen voorleggen zoals het bewijs van inschrijving bij de RSZ, Dimona-aangiften, het arbeidsreglement met vermelding van alle werkroosters, maar ook de gegevens betreffende de prestaties en het loon van de werknemers, hun arbeidsovereenkomsten, het afwijkingsregister, de controlekaarten, de werkkaarten, de verblijfsvergunningen en andere formulieren.

Zie daaromtrent ons artikel betreffende de aangekondigde controles evenals de checklist die beschikbaar is op de site van de SIOD.

Zodra deze actie voorbij is, zullen onaangekondigde controles nog steeds mogelijk zijn.

Valentin BROQUET - Legal Advisor


Aanverwante artikels: Sociale inspectie

Schrijf u in voor onze newsletter en blijf op de hoogte!

  
Siteplan | Gebruiksvoorwaarden | Privéleven | Contacten        Group S 2017