Opeenvolging van overeenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten: bestaat er een limiet?

article image Van 

Het Grondwettelijk Hof heeft zich onlangs uitgesproken over de kwestie van de opeenvolging van overeenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten.

Het gebeurt dat een vervangingsovereenkomst volgt op een overeenkomst voor bepaalde duur waarop opnieuw een vervangingsovereenkomst volgt. Is deze praktijk wettelijk? Bestaat er een limiet voor het aantal overeenkomsten of voor de totale duur ervan?

Opfrissing van de regels inzake opeenvolgende overeenkomsten

Opeenvolgende overeenkomsten voor bepaalde duur

Opeenvolgende overeenkomsten voor bepaalde duur zijn in principe verboden. De wet bepaalt namelijk dat,  zonder onderbreking toe te schrijven aan de werknemer tussen de overeenkomsten voor bepaalde duur,  werkgever en werknemer worden verondersteld gebonden te zijn door een overeenkomst voor onbepaalde duur, tenzij de werkgever bewijst dat deze overeenkomsten gerechtvaardigd waren wegens de aard van het werk of wegens andere wettige redenen. Er bestaan twee uitzonderingen op dit principe:

  1. Er kunnen maximum vier overeenkomsten voor bepaalde duur worden gesloten waarvan de duur telkens niet minder dan 3 maanden mag bedragen, zonder dat de totale duur van deze opeenvolgende overeenkomsten twee jaar mag overschrijden.  
  2. Mits toestemming van het Toezicht op de sociale wetten kunnen overeenkomsten voor bepaalde duur worden gesloten waarvan de duur telkens niet minder dan 6 maanden mag bedragen, zonder dat de totale duur van deze opeenvolgende overeenkomsten drie jaar mag overschrijden.

Opeenvolgende vervangingsovereenkomsten

Het is mogelijk opeenvolgende vervangingsovereenkomsten af te sluiten. De totale duur van deze overeenkomsten mag echter niet langer zijn dan twee jaar tenzij er tussen de overeenkomsten een onderbreking toe te schrijven aan de werknemer is. Zodra de duur van twee jaar wordt overschreden, is de overeenkomst onderworpen aan dezelfde regels als een overeenkomst voor onbepaalde duur.

Hoe zit het met de opeenvolging van overeenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten?

De wet heeft het geval van opeenvolging van overeenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten niet gereglementeerd. Het Grondwettelijk Hof heeft zich over dit probleem gebogen. Wat zegt het Hof?  

Voor het Hof moet de regel die de maximale duur vastlegt op twee jaar in geval van opeenvolgende overeenkomsten voor bepaalde duur of opeenvolgende vervangingsovereenkomsten, eveneens worden toegepast als het gaat om de opeenvolging van overeenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten. Bijgevolg moet ook in dat geval ervoor worden gezorgd dat de gecumuleerde totale duur van de overeenkomsten niet langer is dan twee jaar, anders zijn de regels inzake arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde duur van toepassing.
 

Bron:  Grondwettelijk Hof, nr. 93/2021, 17 juni 2021, AR nr. 7447