Steunmaatregel voor investeringen in steunzones: nieuw formulier gepubliceerd

Van 
77628

De fiscale steunmaatregel voor investeringen in steunzones werd recent vereenvoudigd. Zo werd onder andere de vereiste van de gewestelijke steun afgeschaft. Ook het formulier dat men voorafgaand aan de investering moet invullen werd nu gewijzigd.

Ondernemingen die  nieuwe arbeidsplaatsen creëren naar aanleiding van een investering die werd verricht in een officieel erkende steunzone kunnen sinds 1 mei 2015 onder bepaalde voorwaarden genieten van een vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Die vrijstelling is gelijk aan 25 % van de bedrijfsvoorheffing die werd ingehouden op de bezoldigingen van de werknemers die die nieuwe arbeidsplaatsen invullen.

Ondernemingen die hiervan gebruik wensen te maken moeten voorafgaand aan de investering een specifiek formulier (274SZ) invullen en overmaken aan de FOD Financiën. Omdat de voorwaarden en modaliteiten onlangs op een aantal punten werden gewijzigd, was het ook nodig om dat formulier nu te wijzigen. De nieuwe versie van dat formulier vindt u hier terug.