Coronavirus: extra termijn voor de formaliteiten inzake de doelgroepvermindering mentors in Vlaanderen


100483

Werkgevers krijgen een extra termijn tot 30 juni 2020 om de formaliteiten te vervullen in het kader van de doelgroepvermindering mentors.

De doelgroepvermindering mentors in enkele woorden

Een werkgever kan onder bepaalde voorwaarden een doelgroepvermindering mentors genieten als hij werknemers in dienst neemt die belast zijn met de opvolging van stages en opleidingen. Om het recht op de vermindering te kunnen openen, moet de mentor zich ertoe verbinden gedurende een zeker aantal uren personen op te leiden die tot een bepaalde doelgroep behoren.

Welke formaliteiten?

Om de doelgroep mentors te bekomen, moeten bepaalde formaliteiten worden vervuld en dit uiterlijk op de laatste dag van het kwartaal waarvoor de doelgroepvermindering mentors wordt gevraagd.

Het betreft in het bijzonder:

  • de opstelling van een overeenkomst;
  • de verklaring van de verlenging van een overeenkomst;
  • de lijst van de mentors;
  • het bewijs van minimale praktijkervaring van de mentors;
  • enz.

Covid-19: indieningstermijn van de   formaliteiten verlengd tot 30 juni 2020

De documenten die uiterlijk op 31 maart 2020 moesten worden ingediend, moeten uiterlijk tegen 30 juni 2020 worden ingediend (= verlenging met een kwartaal).

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering van 8 mei 2020 tot wijziging van artikel 20/5 van het koninklijk besluit van 16 mei 2003 tot uitvoering van het Hoofdstuk 7 van Titel IV van de programmawet van 24 december 2002 (I), betreffende de harmonisering en vereenvoudiging van de regelingen inzake verminderingen van de sociale zekerheidsbijdragen, ingevolge het coronavirus COVID-19, B.S. 14 mei 2020.