Coronavirus: verlenging van de Waalse tewerkstellingsmaatregelen


101138

In ons artikel van 27 april 2020 gaven we u een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen die in het Waalse gewest werden genomen om het hoofd te bieden aan de economische crisis als gevolg van de       COVID-19-epidemie.

Op 26 juni 2020 werd een nieuw bijzonderemachtenbesluit[1] van het Waalse gewest gepubliceerd om sommige van deze maatregelen te verlengen en/of aan te vullen.

U vindt hierna de voornaamste aanpassingen.

Ze hebben betrekking op de volgende regelingen:

  • APE
  • SESAM
  • Stimulans (Impulsion)

 

1. Steun ter bevordering van de tewerkstelling in de non-profitsector (APE)

 

De maatregelen inzake APE-steun in de non-profitsector zijn als volgt.

  1. Schorsing van de verplichting tot handhaving en verhoging van het werkgelegenheidsvolume

Werkgevers die de APE-regeling genieten zijn van 1 maart 2020 tot 30 september 2020 vrijgesteld van de volgende verplichtingen:

  • handhaving van het globale werkgelegenheidsvolume ten opzichte van de referentiebezetting;
  • verhoging van de referentiebezetting met zoveel eenheden als er werknemers steun genieten.
  1. Aanpassing van de berekeningsregels van het behoud van het globale werkgelegenheidsvolume

De jaarlijkse berekening van het behoud van het globale werkgelegenheidsvolume wordt door de administratie voortaan beperkt tot de vergelijking van de referentiebezetting met het gemiddelde aantal werknemers, uitgedrukt in voltijdse equivalenten, die gedurende de vier kwartalen voorafgaand aan de verjaardag van de beslissing in dienst zijn genomen, met uitzondering van de periode van 1 juni 2020 tot 30 september 2020.

 

  1. Schorsing van de aanwervingstermijnen

De termijnen van 6 maanden die aan de werkgevers werden verleend voor de aanwerving of vervanging van een werkzoekende voor wie ze een beslissing tot toekenning van APE-steun kregen, worden van 1 maart 2020 tot 30 september 2020 geschorst.

 

  1. Schorsing van de verplichting tot inachtneming van de functies die in de bessilissing tot toekenning van de APE-steun zijn bepaald

 

Om rekening te houden met de impact van de gezondheidscrisis op de organisatie van het werk wordt de verplichting van de werkgever tot inachtneming van de functies die in de beslissing tot toekenning van de APE-steun zijn bepaald, geschorst van 1 maart 2020 tot 30 september 2020.

We merken hierbij op dat dit de werkgever niet ontslaat van de naleving van de bepalingen van het arbeidsrecht die ter zake van toepassing zijn.

 

2. SESAM-regeling

 

De maatregelen inzake de SESAM-regeling zijn als volgt.

  1. Versoepeling van de beperking van de steun tot 5 voltijdse equivalenten (VTE)

 

In de SESAM-regeling kan een onderneming de subsidie bekomen voor maximum 5 VTE tegelijk.

Voor de berekening van dit maximumaantal wordt in principe ook rekening gehouden met de toekenningsbeslissingen waarvoor de werkgever geen werkzoekende heeft aangeworven binnen de gestelde termijnen.

Wanneer de gestelde termijnen voor aanwerving van een werknemer in de SESAM-regeling tussen 1 oktober 2020 en 31 december 2020 zijn verstreken, wordt, in afwijking van het voorgaande, de betreffende toekenningsbeslissing niet in aanmerking genomen voor de berekening van maximum 5 VTE.

 

  1. Schorsing van de verplichtingen tot handhaving en verhoging van de personeelsbezetting

 

Werkgevers die de SESAM-regeling genieten zijn van 1 maart 2020 tot 30 september 2020 vrijgesteld van de volgende verplichtingen:

  • handhaving van het aantal in dienst genomen werknemers, berekend in voltijdse equivalenten in verhouding tot de gemiddelde referentiebezetting tijdens de duur vastgesteld in de beslissing tot toekenning van de subsidie; on;
  • verhoging van de referentiebezetting van het aantal voltijdse equivalenten bepaald in de toekenningsbeslissing tijdens de in deze beslissing vastgelegde duur;
  • elektronische kennisgeving aan de administratie in geval van daling van de referentiebezetting.   

 

  1. Schorsing van de aanwervingstermijnen

De termijnen van 6 maanden die aan de werkgevers werden verleend voor de aanwerving of vervanging van een werkzoekende voor wie ze een beslissing tot toekenning van SESAM-steun kregen, worden van 1 maart 2020 tot 30 september 2020 geschorst.

 

3. Stimulans-regeling (Impulsion)

De maatregelen inzake de regeling Stimulans zijn als volgt.

  1. Schorsing van de steun in geval van tijdelijke werkloosheid

Het verloop van de duur van de Stimulans-steun wordt geschorst in geval van tijdelijke werkloosheid in de periode van 1 maart 2020 tot uiterlijk 31 december 2020.

De schorsing wordt na 31 augustus 2020 automatisch opgeheven als de federale maatregelen inzake tijdelijke werkloosheid COVID-19 na deze datum niet worden verlengd.

  1. Uitbreiding van de regeling tot kunstenaars

Tijdens de periode van 1 juni 2020 tot 30 juni 2021 worden werkzoekenden die actief zijn in de artistieke sector gelijkgesteld met langdurige werkzoekenden zodat ze de steun Stimulans 12 maanden + kunnen genieten.

Dit artikel heeft tot doel de toegang tot de regeling te vergemakkelijken voor een categorie werknemers die in het bijzonder door de crisis zijn getroffen en vanwege de kenmerken van hun prestaties moeilijk aan de toegangsvoorwaarden kunnen voldoen.

Werknemers die tijdens de 4 kwartalen die het aanwervingskwartaal voorafgaan prestaties onder de RSZ-code 046 hebben verricht, kunnen de gelijkstelling genieten.

 


[1] Besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten nr. 51 van 16 juni 2020 betreffende de afbouwmaatregelen COVID-19 inzake werkgelegenheid en socioprofessionele inschakeling, sociale economie inbegrepen (BS, 26 juni 2020).