Coronavirus : terugkeer naar kantoor is mogelijk vanaf 18 februari tengevolge van het einde van de telewerkverplichting

article image Van 

Het Overlegcomité, dat op 11 februari 2022 is bijeengekomen, heeft besloten de telewerkverplichting af te schaffen vanaf 18 februari 2022. Telewerken wordt echter nog steeds aanbevolen. Terugkeren naar het kantoor is dus weer mogelijk.

Sinds 19 november 2021, is telewerk thuis ten belope van 4 dagen per week verplicht, tenzij dat onmogelijk is omwille van de aard van de functie of de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten of de dienstverlening.

Op basis van de bemoedigende ontwikkelingen in de gezondheidssituatie, is op vrijdag 11 februari 2022 een nieuw Overlegcomité bijeengekomen dat heeft besloten om vanaf vrijdag 18 februari 2022 over te schakelen naar code oranje. Vanaf deze datum is telewerken dan ook niet langer verplicht, maar wordt het nog wel aanbevolen.

Het is niet langer verboden om meer dan één dag per week naar kantoor te komen.

Daarom, is de verplichte telewerkaangifte niet langer van toepassing vanaf deze datum.

Bovendien zijn teambuildingevenementen nu weer toegestaan.

Bronnen :

Koninklijk besluit van 17 februari 2022 houdende wijziging van het koninklijk besluit van 28 oktober 2021 houdende de nodige maatregelen van bestuurlijke politie teneinde de gevolgen voor de volksgezondheid van de afgekondigde epidemische noodsituatie betreffende de coronavirus COVID-19 pandemie te voorkomen of te beperken, B.S., 17 februari 2022.

www.premier.be