Deelname aan de nationale manifestatie op 29 september 2016: recht op loon?

Van 
80346

De vakbonden organiseren op 29 september 2016 in gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale manifestatie in Brussel om hun kritiek te uiten op de maatregelen van de regering Michel I. Wanneer uw werknemers deelnemen aan deze betoging, worden zij beschouwd als afwezig wegens staking en zal u hen in principe geen loon verschuldigd zijn.

Werknemers die deelnemen aan de nationale betoging

Wanneer uw werknemers deelnemen aan de vakbondsactie, voeren zij hun arbeidsovereenkomst niet uit en bent u hen ook geen loon verschuldigd voor die dag. Deelnemers aan de betoging zullen wel een vergoeding van de vakbond ontvangen wanneer zij aangesloten zijn bij de vakbond en hun vakbond deze staking erkend heeft. Niet-gesyndiceerde werknemers die deelnemen aan de betoging zullen geen loon en geen stakingsvergoeding krijgen. Zij zijn daarentegen wel rechtmatig afwezig indien zij u voorafgaandelijk van hun deelname op de hoogte brengen. Het is eveneens mogelijk om in te stemmen met de opname van een dag inhaalrust of een vakantiedag.

Andere werknemers

De werknemers die niet aan de betoging deelnemen en die normaal die dag komen werken, moeten het normale loon voor die dag krijgen.