Group S kiest resoluut voor digitale innovatie

Van 

Group S breidt haar aanbod uit met twee extra innovatieve applicaties. De HR-dienstverlener neemt niet alleen Pootsy over, een handige en efficiënte tool op maat van de dienstenchequesector. Door bovendien een samenwerking met Beeple aan te gaan, biedt Group S een antwoord op de steeds grotere vraag naar HR-oplossingen rond tijdelijke en flexibele werkkrachten. De twee extra applicaties onderstrepen de sterke inzet op digitale innovatie. “Deze investeringen hebben voor Group S een zeer duidelijk doel: het leven van onze klanten en werknemers gemakkelijker maken”, zegt CEO Marc Peeters.


Sterke allround oplossing binnen dienstenchequesector

Met de overname van de tool Pootsy versterkt Group S haar aanbod met een efficiënte en innovatieve oplossing op maat van de dienstenchequesector. Pootsy zorgt binnen de dienstenchequesector voor heel wat gebruiksgemak want de app kan zowel door de dienstenchequebedrijven als hun werknemers en klanten worden gebruikt.

Naast het aanleveren van real-time informatie maakt de app communicatie ook eenvoudiger. Met Pootsy reserveer je als klant makkelijk een huishoudelijke hulp via het dienstenchequesysteem. De app biedt je vervolgens steeds een overzicht van de geleverde prestaties. De klant kan ook makkelijk een geplande prestatie wijzigen, annuleren of betalen.

Voor de dienstenchequebedrijven biedt Pootsy een geknipte oplossing om de planning en prestaties van hun werknemers op te volgen en hun contracten te beheren. De integratie met zowel de payroll provider als met Sodexo, zijn een extra pluspunt. De medewerkers van de dienstenchequebedrijven kunnen met Pootsy onmiddellijk prestaties registreren, verlof aanvragen en hun planning raadplegen.
 

Quote Marc Peeters, CEO Group S: “Bij Group S zetten we werknemers en klanten centraal, we willen het leven voor hen gemakkelijker maken door hen handige tools aan te bieden. Recent namen we daarom AAPI, een handige tool specifiek voor de horecasector, over. Met de overname van Pootsy kunnen we opnieuw extra innovatie aan ons aanbod toevoegen en onze missie verder waarmaken.”
 

Quote Julien Renglet, CEO van Pootsy: "Na 5 jaar groeien, is het hele Pootsy-team erg trots om zich aan te sluiten bij Group S. De uitgesproken digitaliseringsambities van Group S – een referentiespeler op HR-gebied – maken het mogelijk om onze missie verder te zetten. We willen met Pootsy het dagelijkse leven van de verschillende spelers in de dienstenchequessector gemakkelijker te maken met onze geïntegreerde oplossing." 

Samen met Beeple antwoordt Group S op tendens rond tijdelijke en flexibele werkkrachten

Met Beeple kiest Group S bewust voor een partnership. Binnen de personeelsplanningstools richt dit bestaande platform zich specifiek op de steeds talrijkere tijdelijke en flexibele werkkrachten. Er leeft een sterke vraag naar handige oplossingen voor deze medewerkers met hun specifieke statuut.

Dankzij het gebruiksvriendelijk karakter van de tool kunnen werkgevers probleemloos uurroosters opmaken door open shifts te publiceren en/of gebruik te maken van de zelfrooster-mogelijkheden. Flexmedewerkers krijgen zelf controle over hun planning via een beschikbaarheidsagenda waarin ze afwezigheden en vakantie kunnen doorgeven. Via de mobiele applicatie hebben ze steeds de laatste versie van het werkrooster op zak en kunnen ze ter plaatse makkelijk hun aanwezigheid en gewerkte uren registreren.

Daarnaast zorgt de tool voor extra efficiëntie omdat het ook de payroll en uitbetalingen verwerkt. Group S zal de software van Beeple aan haar klanten aanbieden, hetzij onder een andere naam.

 

Quote Marc Peeters, CEO Group S: “De laatste jaren is de vraag om flexibeler te kunnen werken enorm gegroeid. De wetgeving laat dit meer toe en dat weerspiegelt zich ook in de vraag naar handige oplossingen op vlak van HR. We merken dat werknemers ook steeds vaker bewust kiezen voor een combinatie tussen een vaste job, soms deeltijds, en een extra flexijob. Beeple wordt op dit moment breed ingezet in verschillende sectoren waar er gewerkt wordt met flexmedewerkers zoals uitzendkrachten, studenten en vrijwilligers. We zijn heel tevreden dat we dankzij de samenwerking met Beeple onze klanten een extra innovatief hulpmiddel kunnen aanbieden."

 

Quote Karel Rabaut, CEO Beeple: “Beeple is trots op het partnership met Group S, een gevestigde waarde in HR. Met onze tool willen we meer ownership leggen bij medewerkers en de transparantie over werkuren, werkrooster en planning verhogen. We zijn blij Group S daarin te kunnen ondersteunen en deel uit te maken van hun sterke digitale positionering.”