Nationale betoging en staking NMBS: recht op loon?

Van 
74473

Volgende week zal op woensdag 7 oktober 2015 een nationale betoging in Brussel plaatsvinden die twee dagen later zal gevolgd worden door een staking van de NMBS op vrijdag 9 oktober 2015. Dit kan heel wat hinder voor u en uw werknemers veroorzaken, namelijk wanneer uw werknemers deelnemen aan de betoging of wanneer zij omwille van de staking van de NMBS niet op het werk kunnen geraken of te laat komen. In principe zal u hen in deze gevallen geen loon verschuldigd zijn. 

Nationale betoging

Werknemers die deelnemen aan de nationale betoging

Wanneer werknemers deelnemen aan de vakbondsactie, voeren zij hun arbeidsovereenkomst niet uit en bent u ook geen loon verschuldigd voor die dag. Deelnemers aan de betoging zullen wel een vergoeding van de vakbond ontvangen wanneer zij aangesloten zijn bij de vakbond en hun vakbond deze staking erkend heeft. Niet-gesyndiceerde werknemers die deelnemen aan de betoging zullen geen loon en geen stakingsvergoeding krijgen. Zij zijn daarentegen wel rechtmatig afwezig indien zij u voorafgaandelijk van hun deelname op de hoogte brengen. Het is eveneens mogelijk om in te stemmen met de opname van een dag inhaalrust of een vakantiedag.

Andere werknemers

De werknemers die niet aan de betoging deelnemen en die normaal die dag komen werken, moeten het normale loon voor die dag krijgen.

Staking openbaar vervoer

Aangekondigde staking

De staking van de NMBS op 9 oktober 2015 is een vooraf aangekondigde staking. Wanneer een werknemer door een aangekondigde staking bij het openbaar vervoer te laat of zelfs helemaal niet aankomt op het werk, is dit niet langer een onvoorziene gebeurtenis. De werknemer zal de nodige maatregelen moeten nemen om tijdig op het werk te raken. We denken dan aan gebruik maken van andere types openbaar vervoer, eigen wagen, carpooling met collega’s, thuiswerk, …  Bij een vooraf in de pers aangekondigde staking bent u bijgevolg geen gewaarborgd loon verschuldigd.

Niet-aangekondigde staking

In het geval de staking van het openbaar vervoer onaangekondigd zou zijn, dan zal de werknemer wel aanspraak kunnen maken op een gewaarborgd dagloon indien aan volgende voorwaarden voldaan is:

  • de werknemer moet arbeidsgeschikt zijn op het ogenblik dat hij zich naar het werk begeeft;
  • hij begeeft zich normaal naar het werk;
  • de oorzaak van het te laat komen of van de afwezigheid doet zich voor op de weg naar het werk;
  • de oorzaak van de vertraging of van de afwezigheid is onafhankelijk van de wil van de werknemer.

De werknemer zal dan moeten aantonen dat hij alle redelijke inspanningen heeft geleverd om het werk tijdig te bereiken, maar dat hij er ondanks deze inspanningen toch niet (op tijd) kon geraken.