Werknemers moeten vanaf 1 januari 2016 outplacement aanvaarden!

Van 
75735

Vanaf 1 januari 2016 moeten werknemers die recht hebben op algemene outplacementregeling deze ook gebruiken. De werkgever kan de kost ervan, namelijk 4 weken loon, automatisch in mindering brengen van de eventueel verschuldigde opzeggingsvergoeding.

Twee soorten outplacement

Werknemers die worden ontslagen hebben vaak recht op een outplacementbegeleiding. Dankzij die begeleiding kan de werknemer sneller nieuw werk vinden. 

De wetgever heeft 2 soorten outplacement voorzien: 

  1. De eerste is de “algemene outplacementregeling” voor ontslagen werknemers die recht hebben op een opzeggingstermijn of een verbrekingsvergoeding van minstens 30 weken. 
  2. De tweede is de “bijzondere outplacementregeling” voor werknemers van 45 jaar of ouder die geen recht hebben op een minimum van 30 weken opzeggingstermijn of verbrekingsvergoeding.

Algemene outplacementregeling

Tot 31 december 2015 hebben werknemers die ontslagen zijn en recht hebben op een “algemene outplacementbegeleiding”, de keuze tussen een volledige verbrekingsvergoeding of het ontslagpakket (verbrekingsvergoeding + outplacement). De werknemers die kiezen voor een volledige verbrekingsvergoeding worden niet gesanctioneerd door de RVA.

Vanaf 1 januari 2016 zijn de werknemers verplicht om het ontslagpakket (verbrekingsvergoeding + outplacement) te aanvaarden. De werkgever zal dus vanaf 1 januari 2016 steeds de 4 weken loon van de verbrekingsvergoeding mogen aftrekken, ook als de werknemer het outplacementaanbod niet aanvaardt. De werknemer die niet ingaat op het outplacementaanbod, verliest 4 weken verbrekingsvergoeding.

Bijzondere outplacementregeling

De werknemers van minstens 45 jaar met een “bijzondere outplacementregeling” waren al verplicht om het outplacementaanbod te aanvaarden. De werknemer die niet ingaat op het aanbod wordt tijdelijk uitgesloten van het recht op werkloosheidsuitkeringen. De werkgever mag in de “bijzondere outplacementregeling” geen 4 weken loon in mindering brengen.