NL|FR|EN
Identification
        
Delen |
Verwerking en uitbetaling overbruggingsrecht

10.07.2020


Wilt u als zelfstandige een beroep doen op het overbruggingsrecht?

Bekijk hoe u een aanvraag moet doen in ons artikel rond volledig overbruggingsrecht en gedeeltelijk overbruggingsrecht.

Heeft u intussen al een aanvraag tot overbruggingsrecht gedaan?

Heeft u uw aanvraag verstuurd naar infosvz@groups.be?
Dan hoeft u verder niets meer te doen. Uw aanvraag is intussen misschien al behandeld of zal de komende dagen behandeld worden ook al heeft u hier nog geen bericht van ontvangen.

We willen u vragen om onze client advisors niet nogmaals te contacteren hiervoor, vermits ze nu de handen vol hebben met het verwerken van alle aanvragen. Al onze medewerkers doen hun uiterste best in deze bijzonder uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheden om alle aanvragen zo snel mogelijk te behandelen.

Wanneer kan u een eerste uitbetaling verwachten?

Overbruggingsrecht maart 2020

De sociale verzekeringsfondsen hebben samen met de FOD en RSVZ beslist om op 8 april 2020 te starten met het eerste deel van de uitbetaling van de uitkeringen. Snel na deze datum mag de eerste uitbetaling verwacht worden. Vervolgens zullen de betalingen twee maal per week gelanceerd worden.

Heeft u in de week van 8 april nog geen uitbetaling ontvangen dan is uw aanvraag dus nog in behandeling en krijgt u mogelijk uw uitbetaling een van de daaropvolgende weken. Normaal moeten tegen eind april alle uitbetalingen voor de maand maart verwerkt zijn.

Een exacte datum voor uw uitbetaling is er dus niet, maar de uitbetaling van het overbruggingsrecht van maart mag ten vroegste na 8 april en ten laatste eind april verwachten worden.

Overbruggingsrecht april 2020

In geval van vrijwillige onderbreking:

Als u de uitkering voor de maand maart hebt ontvangen, wordt dit recht automatisch verlengd voor de maand april, op voorwaarde dat u uw zelfstandige activiteit gedurende ten minste 7 opeenvolgende dagen in april hebt onderbroken. Indien dit niet het geval is, stuur deze informatie dan zo snel mogelijk naar infosvz@groups.be.

In geval van gedwongen onderbreking:

U heeft automatisch recht op de maandelijkse betaling voor de maand april.

De betaling van de maandelijkse uitkering van april zal op 6 mei 2020 gebeuren.

 

Overbruggingsrecht mei 2020

In geval van vrijwillige onderbreking:

Als u de uitkering voor de maand april hebt ontvangen, wordt dit recht automatisch verlengd voor de maand mei, op voorwaarde dat u uw zelfstandige activiteit gedurende ten minste 7 opeenvolgende dagen in mei hebt onderbroken. Indien dit niet het geval is, stuur deze informatie dan zo snel mogelijk naar infosvz@groups.be.

In geval van gedwongen onderbreking:

U heeft automatisch recht op de maandelijkse betaling voor de maand mei.

De betaling van de maandelijkse uitkering van mei zal begin juni 2020 gebeuren.

 

Overbruggingsrecht juni 2020

Zowel voor de zelfstandigen die verplicht hun zelfstandige activiteit moeten onderbreken naar aanleiding van de sluitingsmaatregelen genomen door de overheid,  als voor de zelfstandigen die 'vrijwillig' hun zelfstandige activiteit onderbreken gedurende minstens 7 opeenvolgende kalenderdagen, moet een nieuwe aanvraag gebeuren.

Wij nodigen u uit om het vereenvoudigde aanvraagformulier in te vullen en terug te sturen naar infosvz@groups.be of naar Group S – SVZ, Ursulinenstraat 2 te 1000 Brussel.

De betaling van de maandelijkse uitkering van juni zal begin juli 2020 gebeuren.

 

Overbruggingsrecht in juli en augustus 2020

Het overbruggingsrecht werd verlengd voor de maanden juli en augustus. Meer info

 

Relancepremie juni, juli en augustus 2020

Een vervangingsinkomen (waarvan het bedrag gelijk is aan het overbruggingsrecht) kan worden toegekend aan zelfstandigen die hun activiteit hebben hervat na een gedwongen stopzetting en die kunnen bewijzen dat hun inkomen in het 2e kwartaal van 2020 met 10% is gedaald ten opzichte van dat van het 2e kwartaal van 2019.

Zie ons artikel: Tijdelijke maatregel overbruggingsrecht ter ondersteuning van de heropstart (juni, juli en augustus).


Aanverwante artikels: coronavirus

Schrijf u in voor onze newsletter en blijf op de hoogte!

  
Siteplan | Gebruiksvoorwaarden | Privéleven | Contacten        Group S 2017