FOD Financiën treedt strenger op tegen laattijdigheid

Van 
75054

In een bericht op haar website laat de FOD Financiën weten een aantal maatregelen te lanceren die ervoor moeten zorgen dat alle schuldenaars van de bedrijfsvoorheffing in de toekomst hun fiscale verplichtingen beter zullen nakomen.

Zo lanceert de FOD Financiën begin november 2015 een actie waarbij ze de schuldenaars die hun fiscale fiches voor inkomstenjaar 2014 niet correct of niet tijdig ingediend hebben een boete zullen opleggen van 50 EUR voor een eerste overtreding tot maximum 1.250 EUR.

Vanaf januari 2016 zullen ze, bij niet of onvolledig indienen van de aangifte in de bedrijfsvoorheffing, bij gebrek aan betaling en bij elke overtreding inzake het indienen van fiches systematisch sanctioneren. Concreet zijn de sancties:

  • een belastingverhoging van 10% tot maximum 200% bij niet aangifte of bij onvolledige of onjuiste aangifte, gepaard gaande met niet-betaling of ontoereikende betaling;
  • een geldboete van 50 euro tot maximum 1.250 euro bij niet-aangifte of laattijdige aangifte;
  • en een geldboete van 10% van het niet-betaalde bedrag, van het laattijdig betaalde bedrag of van het saldo van het niet-betaalde of laattijdige betaalde bedrag met een minimum van 50 EUR en een maximum van 1.250 EUR, afgerond tot het lagere veelvoud van 10 euro (0 euro bij de eerste overtreding).

Wij herinneren de aangeslotenen van Group S – Sociaal Secretariaat er dus aan dat het belangrijk is dat alle informatie die nodig is voor de aangifte van de bedrijfsvoorheffing en de opmaak van de fiscale fiches tijdig aan ons bezorgd wordt. Zo kunnen de bovenstaande sancties vermeden worden.