Coronavirus: nieuwe regering neemt nieuwe tijdelijke maatregelen voor oktober

Van 

De nieuwe regering trof nieuwe gezondheidsmaatregelen om de forse stijging van het aantal gevallen van besmetting te doen stoppen. We geven u hierna een overzicht van de genomen maatregelen. Zij gelden van 9 oktober tot en met 9 november.


101963

De nieuwe regering trof nieuwe gezondheidsmaatregelen om de forse stijging van het aantal gevallen van besmetting te doen stoppen. We geven u hierna een overzicht van de genomen maatregelen. Zij gelden van 9 oktober tot en met 9 november.

Sinds 18 maart 2020 nam de regering talrijke maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vanaf 4 mei ging België geleidelijk uit lockdown.

Na versoepelingen ingevoerd door de vorige regering heeft de nieuwe regering nieuwe tijdelijke en striktere maatregelen genomen. het ministerieel besluit verscheen op 8 oktober in het Belgisch Statsblad. Deze maatregelen gelden vanaf 9 oktober tot en met 9 november 2020.

Wij sommen ze hierna voor u op.

Voor een gedetailleerde toelichting van alle maatregelen verwijzen we graag door naar de website van de FOD Volksgezondheid.

1. Nauwe contacten

Nauwe contacten worden beperkt tot maximum 3 personen per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.

2. Privé-bijeenkomsten thuis

Privé-bijeenkomsten thuis mogen met maximum 4 personen plaatsvinden, met respect van een veilige afstand of het dragen van een mondmasker indien de veilige afstand niet mogelijk is.

3. Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden

In cafés, kantines en andere drankmogelijkheden mogen maximum 4 personen per tafel zitten, uitgezonderd indien het gezinsleden zijn die onder één dak wonen.

Cafés moeten toe om 23 uur.

Merk op dat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vanaf 8 oktober tot en met 9 november alle drankgelegenheden, met uitzondering van restaurants, moeten sluiten !

4. Niet-georganiseerde samenscholingen buiten

Niet-georganiseerde samenscholingen buiten mogen maar gebeuren met maximum 4 personen, uitgezonderd indien het gezinsleden zijn die onder één dak wonen.

5. Telewerk

Telewerk wordt sterk aanbevolen, meerdere dagen per week, in alle ondernemingen waar dit mogelijk is.

Wettelijke bron : Ministerieel besluit van 8 oktober 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken (BS van 8 oktober 2020)