Bedrijfsvoorheffing: De fiscale werkbonus wordt versterkt vanaf 1 april 2014


65912

Werknemers met een laag inkomen en/of bepaalde werknemers die het slachtoffer waren van een herstructurering bij een andere werkgever hebben via de werkbonus recht op een vermindering van hun persoonlijke socialezekerheidsbijdragen.

Diezelfde werknemers hebben daarnaast nog recht op een belastingvermindering die gelijk is aan 8,95 % van de daadwerkelijk verleende werkbonus, met een maximum van 130 EUR per jaar.

De Programmawet (I) van 26 december 2013 heeft die vermindering in de personenbelasting verhoogd naar 14,40 % van de verleende werkbonus. Die wijziging treedt in werking vanaf 1 april 2014. Het doel van die maatregel is de koopkracht van de betrokken belastingplichtigen verder te stimuleren. Het maximumbedrag van die vrijstelling bedraagt 200 EUR voor het inkomstenjaar 2014.

Die vermindering in de personenbelasting zal vanaf 1 april 2014 eveneens worden verrekend in de bedrijfsvoorheffing van de betrokken werknemers, volgens hetzelfde percentage toegepast op de daadwerkelijk verleende werkbonus. Voor de bedrijfsvoorheffing geldt het maximumbedrag van 200 EUR echter niet.