Brugpensioen (werkloosheid met bedrijfstoeslag) : geen herwaarderingscoëfficiënt in 2012


55370

De maandelijkse brugpensioenvergoedingen die worden betaald door de werkgevers (of door een Fonds voor bestaanszekerheid) en het grensbedrag van het referteloon  moeten normaal, zoals elk jaar, aangepast worden aan de evolutie van de conventionele lonen.

Vanwege de beperkte ontwikkeling van de regelingslonen heeft de Nationale Arbeidsraad beslist om geen herwaarderingscoëfficiënt te voorzien voor het jaar 2012.

De brugpensioenen die op 1 januari 2012 reeds ingegaan zijn zullen dus niet in januari verhoogd worden.

Bijgevolg zal in 2012 geen herwaarderingscoëfficiënt worden toegepast op de aanvullende brugpensioenvergoedingen en op het grensbedrag van het referteloon voor het brugpensioen.

Ten gevolge van de publicatie van de Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen en de publicatie van het K.B. van 28 december 2011 tot wijziging van het K.B. van 3 mei 2007 tot regeling van het conventioneel brugpensioen in het kader van het generatiepact, met het oog op het verhogen van de werkgelegenheidsgraad van de oudere werknemers, wordt het begrip “brugpensioen” vervangen door “werkloosheid met bedrijfstoeslag” vanaf 1 januari 2012.

In een artikel dat binnenkort op de website zal verschijnen, komen we terug op de nieuwigheden in deze materie die van toepassing zijn vanaf 1 januari 2012 (nieuwe leeftijd- en loopbaanvoorwaarden).