Crisiswerkloosheid voor bedienden : aangekondigde maar niet effectief genomen werkloosheidsdagen kunnen alsnog opgenomen worden


47531

In vorige artikels meldden wij dat de crisiswerkloosheid voor bedienden verlengd werd tot 30 september 2010. Alhoewel deze maatregel verlengd wordt met 3 maanden, wordt het geldende krediet voor 2010, namelijk 16 weken volledige schorsing of 26 weken gedeeltelijke schorsing, wel niet verhoogd. De werkgever kan bijgevolg enkel nog kiezen welke regeling hij  aanvraagt in functie van het resterende krediet.

Om de pil wat te vergulden, laat de RVA, bij wijze van uitzondering, wel toe dat de werkgever die het krediet van 16 weken volledige schorsing of 26 weken gedeeltelijke schorsing reeds heeft uitgeput (het betreft het aantal weken opgenomen in de elektronische kennisgevingen aan de RVA) maar gedurende een aantal kalenderweken het aangekondigde regime niet effectief heeft gebruikt, deze niet-gebruikte weken alsnog gebruikt en crisiswerkloosheid voor bedienden invoert.

Wat moet de werkgever doen om dit krediet van niet effectief genomen dagen crisiswerkloosheid voor bedienden te regulariseren ? 

Hij moet:

  • berekenen of hij nog over een krediet beschikt, op basis van het effectief gebruikte aantal weken crisisschorsing bedienden, door de procedure te volgen zoals beschreven in de rubrieken 2 en 3 van het formulier "Regularisatie Krediet Crisisschorsing";
  • indien hij nog over een krediet beschikt, een elektronische kennisgeving met als reden “Regularisatie crisisschorsing” verrichten en tegelijkertijd het formulier "Regularisatie Krediet Crisisschorsing" per fax of via de post sturen naar het werkloosheidsbureau dat voor de exploitatiezetel bevoegd is.

Meer informatie en de betrokken formulieren vindt u op de site van de RVA : www.rva.be