Dienstenchequeondernemingen : verplichte informatiesessies


53367

Tijdens de zomerperiode verscheen een programmawet (I) van 4 juli 2011 (BS van 19 juli 2011). In die programmawet bevinden zich een aantal bepalingen die de erkenningsvoorwaarden voor dienstenchequeondernemingen verstrengen.

Nieuw is de wettelijke verplichting voor een dienstenchequeonderneming dat zij moet aantonen te hebben deelgenomen aan een informatiesessie georganiseerd door de RVA, zoniet zal zij niet erkend worden of verliest zij zelf haar erkenning.

Niet erkende ondernemingen

Ondernemingen die wensen te starten in het dienstenchequesysteem moeten deelnemen aan een verplichte informatiesessie over het systeem van de dienstencheques.

Alle ondernemingen die een erkenning aanvragen, moeten voorafgaandelijk deelnemen aan de door de RVA georganiseerde informatiesessie over de dienstencheques. Het attest van deelname aan deze informatiesessie moet bij de erkenningsaanvraag gevoegd worden. Als dit attest ontbreekt, is de erkenningsaanvraag niet volledig en wordt het dossier niet voorgelegd aan de Adviescommissie erkenningen.

Erkende ondernemingen

Ondernemingen die gestart zijn erkend in het systeem van dienstencheques vanaf 1 januari 2010 moeten deelnemen aan een verplichte informatiesessie over het systeem van de dienstencheques.

De ondernemingen die erkend zijn tussen 1 januari 2010 en 19 juli 2011, zijn verplicht om binnen het jaar na 19 juli 2011 aan de door de RVA georganiseerde informatiesessie over de dienstencheques deel te nemen. Indien deze voorwaarde niet binnen het jaar vervuld is, kan de erkenning van de onderneming worden ingetrokken

Informatiesessies over het systeem van de dienstencheques

Surf naar de website van de RVA om meer informatie hierover te vinden alsook om u in te schrijven voor deze informatiesessies : www.rva.be