Niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen: wat moet er gebeuren met de plannen die reeds in uitvoering zijn op 1 april 2011 ?


50982

In ons artikel van 2 maart 2011 informeerden wij u over de veranderingen die gepland waren op 1 april met betrekking tot de toekenningsplannen van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen.

Deze nieuwigheden zijn van toepassing op de toekenningsplannen die vanaf 1 april 2011 worden ingevoerd bij collectieve arbeidsovereenkomst of door een toetredingsakte.

Wat moet u doen als u al een plan heeft dat in uitvoering is op 1 april 2011 ?

Natuurlijk moet heel de procedure niet worden overgedaan voor de plannen die al in uitvoering zijn.

U moet er wel voor zorgen dat uw plannen conform de nieuwe regels zijn, met name de regels die betrekking hebben op de nieuwe periodes die gelijkgesteld worden met effectief gewerkte periodes met het oog op de berekening van het toe te kennen bedrag.

Tot 31 maart 2011 waren alleen de periodes van het moederschapsverlof gelijkgesteld met gewerkte periodes. Vanaf 1 april 2011 worden ook de jaarlijkse vakantiedagen ( de jongeren- en de seniorenvakantie inbegrepen) en de feestdagen gelijkgesteld met gewerkte periodes.

Bijgevolg mag u vanaf 1 april niet vergeten rekening te houden met deze nieuwe gelijkgestelde periodes wanneer u het bedrag berekent dat zal worden toegekend aan de betreffende werknemers.