Vergeet niet het jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk op te sturen vóór 1 april!


50893

Uiterlijk op 31 maart 2011 dient u het jaarverslag van de interne dient voor preventie en bescherming op het werk (hierna IDPBW) over te maken aan de Regionale Directie Toezicht Welzijn op het Werk.

Wat?

Dit jaarverslag verzamelt de nodige informatie omtrent de werking en de activiteiten van de IDPBW van het afgelopen jaar zoals bvb. de nodige inlichtingen m.b.t. ongevallen die hebben plaatsgehad op het werk en op de weg naar en van het werk, de genomen maatregelen inzake arbeidsveiligheid, de nodige inlichtingen betreffende de preventie van de psychosociale belasting veroorzaakt door het werk, …

Wie?

De preventieadviseur die belast is met de leiding van de IDBPW stelt het jaarverslag op. Elke werkgever is verplicht dit document op te sturen. 

Hoe?

Er bestaan drie formulieren voor het opmaken van het jaarverslag:

Het formulier A is bestemd voor werkgevers met een IDPBW zonder afdelingen.

Het formulier B is bestemd voor werkgevers met een IDPBW met afdelingen.

Het formulier C is bestemd voor een groep van werkgevers die gemeenschappelijk een dienst voor preventie en bescherming op het werk organiseren.

U kan de nodige formulieren alsook een verklarende nota terugvinden op de website van de FOD WASO via volgende link.

Dit jaarverslag moet vóór 1 april 2011 ingevuld worden opgestuurd naar de Regionale Directie Toezicht Welzijn op het Werk die bevoegd is voor de exploitatiezetel(s) van de onderneming.