Vergeet niet uw arbeidsreglement aan te passen met de namen van de nieuwe leden van de ondernemingsraad en/of het CPBW!


58182

Indien u sociale verkiezingen heeft gehouden in uw onderneming, zijn de nieuw verkozen leden van de ondernemingsraad en/of het comité voor preventie en bescherming op het werk ondertussen bekend.

Overeenkomstig de arbeidsreglementenwet dienen de namen van de leden van de ondernemingsraad en/of het comité voor preventie en bescherming op het werk verplicht in het arbeidsreglement te worden vermeld.

Meer specifiek betreft het de verplichte vermelding van de namen van de effectieve en plaatsvervangende personeels- en werkgeversvertegenwoordigers zoals ze tijdens de sociale verkiezingsprocedure op datum “Y + 2” door u werden aangeplakt in de onderneming.

U kan deze aanpassing evenwel doorvoeren zonder dat daartoe de normale procedure van wijziging van het arbeidsreglement moet gevolgd worden. Het volstaat dat elke werknemer een kopie van de wijziging ontvangt en dat u binnen de 8 dagen een kopie van deze wijziging overmaakt aan de regionaal bevoegde directie van de Inspectie Toezicht op de Sociale Wetten.