1006 Regeling jaarlijkse vakantie - Vl Gem en/of Vl Gemeenschapscomm van het Brussels Hoofdsted Gewest

Paritair (sub-)Comité nr.:
330.01.10-00.00

Bijwerking: 23/11/2020
Geldig vanaf: 27/01/2020

Elke werknemer die hiervoor een aanvraag doet heeft recht op de toekenning van een aaneensluitende vakantieperiode van minstens 2 opeenvolgende weken, inclusief 3 weekends verbonden aan deze periode. Deze toekenning kan beperkt worden wegens organisatorische noodwendigheden.

De verlofplanning dient tijdig te worden opgemaakt => afspraken worden in de geëigende overlegorganen gemaakt.

In het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten werd op 27 januari 2020 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten inzake de regeling jaarlijkse vakantie (nr. 157726/CO/330).

1. Toepassingsgebied

  • categorale ziekenhuizen (= elk ziekenhuis dat uitsluitend beschikt over een G-dienst (revalidatie van geriatrische patiënten) en/of een Sp-dienst (gespecialiseerde dienst voor behandeling en revalidatie) als vermeld in artikel 5, §1, I, eerste lid, 3° en 4° van de bijzondere wet van 8/8/1980 tot hervorming der instellingen
  • psychiatrische verzorgingstehuizen

die onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vallen.

2. Minimale vakantieperiode

Elke werknemer die hiervoor een aanvraag doet heeft recht op de toekenning van een aaneensluitende vakantieperiode van minstens 2 opeenvolgende weken tijdens het kalenderjaar, inclusief 3 weekends verbonden aan deze periode.

Deze toekenning kan beperkt worden wegens organisatorische noodwendigheden (= het verzekeren van de onontbeerlijke personeelsomkadering voor het functioneren van de dienst, nadat alle beschikbare ondersteunings- of vervangingsmogelijkheden binnen het huidig organisatorisch kader zijn ingezet tijdens de betrokken vakantieperiode).

3. Verlofplanning

De verlofplanning dient tijdig te worden opgemaakt => in de geëigende overlegorganen  worden afspraken gemaakt (ondernemingsraad, comité voor preventie en bescherming op het werk, syndicale afvaardiging -  of bij ontstentenis het arbeidsreglement).

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
27/01/2020
Registratienr
157726
Geldig van
27/01/2020
Geldig tot
09/05/2021
Neerleggingsdatum
02/03/2020
Registratiedatum
19/03/2020
Reikwijdte
De categorale ziekenhuizen onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, De rusthuizen voor bejaarden, de rust- en verzorgingstehuizen, de dagverzorgingscentra, de assistentiewoningen, de centra voor kortverblijf voor bejaarden, onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, De psychiatrische verzorgingstehuizen onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, De initiatieven voor beschut wonen onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, De revalidatiecentra onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Buiten bereik
De revalidatiecentra onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap en/of de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels HoofdstedelijkGewest, met uitsluiting van de instellingen waarmee het Verzekeringscomité van het RIZIV heeft gesloten en die niet vallen onder de toepassing van art. 5, §1, I, 5°, van de bijzondere wet van 7 augustus 1980.
Onderwerp
Regeling jaarlijkse vakantie
BS Bericht van neerlegging
30/03/2020
Algemeen verbindend verklaring
Gevraagd
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
01/07/2020
Gepubliceerd in het B.St. van
05/08/2020
Keywords
BETAALDE VERLOFDAG (GEEN ADV- OF COMPENSATIEDAG) EN FEESTDAG

Historiek
27/01/2020 31/12/2999 1006 Regeling jaarlijkse vakantie - Vl Gem en/of Vl Gemeenschapscomm van het Brussels Hoofdsted Gewest