Mypension.be


76770

Sinds kort kunnen zelfstandigen, loontrekkenden en ambtenaren hun carrièreverloop nakijken op de website mypension.be. Uw identiteitskaart (*) is hiervoor voldoende.

Minister Borsus voorziet dat, vanaf 2017, elke burger een schatting zal kunnen maken van zijn wettelijk pensioen. Hiermee wordt u de mogelijkheid geboden om de effecten van bepaalde keuzes in uw carrière te simuleren, vooraleer bepaalde beslissingen te nemen.

 

 

Binnenkort zullen de verzekeringsmaatschappijen hieraan hun pensioenplannen koppelen zoals bv uw VAPZ, groepsverzekering of pensioenbelofte e.d.

De site neemt stilaan vorm, maar het zal nog een beetje geduld vragen om alles afgewerkt te zien. We raden u aan om toch al eens te gaan snuisteren, zelfs als u nog een tijdje vóór u hebt tegen uw pensioen.

 

(*) Een identiteitskaartlezer voor uw computer kost minder dan 10€ en is in de meeste grootwarenhuizen te verkrijgen. Ga daarna naar eid.belgium.be en klik op QuickInstall. Zorg ervoor dat u uw identiteitskaart en PIN code bij de hand hebt. Het systeem is compatibel met Windows, Mac et Linux. Meer en meer instellingen maken er gebruik van bv. Tax-on-Web, BTW, sociale verzekeringsfondsen, sommige gemeenten, ...