Nieuwe barema’s bedrijfsvoorheffing voor 2017

Van 
81712

De barema’s en berekeningsregels voor de bedrijfsvoorheffing op bezoldigingen betaald of toegekend vanaf 2017 zijn gepubliceerd. De belangrijkste wijziging betreft de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor bezoldigingen betaald aan studenten.

U kan de barema’s en berekeningsregels voor 2017 raadplegen op de website van de FOD Financiën. Naast de gebruikelijke indexering van de bedragen en de verdere doorwerking van de taxshift in de barema’s is er nog de volgende belangrijke wijziging te noteren.

Vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor studenten

Zoals u onlangs kon lezen op onze website wordt het contingent van 50 arbeidsdagen tijdens dewelke een werkgever een student aan de lagere solidariteitsbijdrage kan tewerkstellen, omgezet naar een contingent van 475 arbeidsuren vanaf 1 januari 2017.

Ook voor de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing van het loon betaald aan studenten maakt men voortaan gebruik van een contingent van 475 uren in plaats van 50 dagen.

Er is vanaf 1 januari 2017 dus geen bedrijfsvoorheffing verschuldigd op de bezoldigingen betaald of toegekend aan de studenten die:

  • tewerkgesteld zijn in het kader van een overeenkomst voor tewerkstelling van studenten;
  • gedurende 475 aangegeven uren studentenarbeid per kalenderjaar;
  • en die overeenkomstig de wettelijke bepalingen niet onderworpen zijn aan de gewone socialezekerheidsbijdragen.

Inwerkingtreding

De nieuwe barema’s zijn van toepassing op de vanaf 1 januari 2017 betaalde of toegekende bezoldigingen.