RSZ-bijdragen 2e kwartaal : betalingstermijn ingeval van collectieve sluiting


67485

In principe zijn ondernemingen er wettelijk toe gehouden hun kwartaalaangifte bij de RSZ in te dienen ten laatste op de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal waarop de aangifte betrekking heeft en de verschuldigde bijdragen voor dat kwartaal binnen dezelfde termijn te betalen.

Concreet betekent dit dat de bijdragen voor het 2e kwartaal ten laatste voor 31 juli 2015 aan de RSZ moeten worden betaald.

Voor werkgevers die in juli een periode van collectieve sluiting hebben voorzien, is het moeilijk om de termijnen na te leven die door de wet voor de aangiften en de betaling van de bijdragen zijn opgelegd.

Daarom stelt de RSZ zich soepeler op.

Voor werkgevers die een periode van jaarlijkse vakantie hebben ingesteld, geven de eventuele laattijdige aangifte van het 2e kwartaal of laattijdige betaling van de bijdragen geen aanleiding tot bijdrageopslagen of verwijlinteresten op voorwaarde dat de werkgevers al hun verplichtingen ten opzichte van de RSZ hebben vervuld voor een bepaalde datum die door deze instelling wordt vastgesteld.

Voor het tweede kwartaal 2015 is deze datum vastgesteld op 13 augustus 2015.

De aangiften en de betaling van de bijdragen van werkgevers met een collectieve sluiting in juli moeten dus ten laatste op 13 augustus 2015 bij de RSZ toekomen.