Sociale verkiezingen in de bouwsector : uiteindelijk een ondertekend akkoord voor de bedienden !


55946

De representatieve werknemersorganisaties in het paritair comité voor het bouwbedrijf (PC 124) hebben er zich op vrijdag 10 februari officieel toe verbonden om noch voor de verkiezingen van de comités voor preventie en bescherming op het werk, noch voor de verkiezingen van de ondernemingsraden kandidatenlijsten voor de bedienden in te dienen.

Voor de arbeiders hadden zij zich al op 8 december 2011 geëngageerd om geen kandidatenlijsten in te dienen.

In ons artikel van 2 november jongstleden hebben wij u er reeds op gewezen dat dit engagement van de syndicale organisaties de werkgevers in de desbetreffende sector niet ontslaat van de verplichting om de procedures aangaande de sociale verkiezingen op te starten op dag X-60 en de procedures te beëindigen op dag X+36, bij gebrek aan kandidatenlijsten.

Wij herinneren u er bovendien aan dat dit engagement uitsluitend betrekking heeft op bouwbedrijven die voor hun arbeiders uitsluitend ressorteren onder het PC 124. Bouwbedrijven die voor hun arbeiders niet uitsluitend ressorteren onder het PC 124, dienen bijgevolg sociale verkiezingen te organiseren volgens de normale procedure.