Stel je vraag gerust in het Bouws!

Van 

Heb jij het ook altijd druk druk druk? Ben je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig? En als je dan eens een vraag wilt stellen, dan word je op de werf telkens gestoord? Geen nood, want wij spreken Bouws. Met onze expertise zijn je vragen meteen beantwoord.


Moet ik mijn dakwerkers doorbetalen bij stormweer?

Bij stormweer kan je beroep doen op de regeling van tijdelijke werkloosheid en betaal je geen loon als werkgever. Dit kan enkel als jouw werknemers je tijdig inlichten en als je bij de RVA de tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer hebt gemeld.

 

Wordt het gewaarborgd loon bij ziekte terugbetaald?

Met minder dan 20 werknemers in dienst profiteer je van een terugbetaling van het gewaarborgd loon bij arbeidsongeschiktheid. Sluit gratis aan via onze Patronale compensatiedienst.

 

Wat als mijn mannen vakantie willen buiten het bouwverlof?

In de bouwsector duurt het hoofdverlof gewoonlijk 3 weken en wordt dat collectief vastgelegd per regio, al is dit geen wettelijke regeling. Indien deze regeling wordt gevolgd, dan kunnen jouw werknemers nog één week verlof vrij opnemen en mogelijk aanvullen met de compensatie van gepresteerde meer-uren in het kader van KB213.

 

Na meer dan 80 jaar ervaring in de bouwsector hebben we aan één woord genoeg om je goed bij te staan bij je loonadministratie of bij de steeds complexere regelgeving in de sector. Wil je graag meer antwoorden op de meest gestelde vragen? Download dan hieronder onze whitepaper

 

Download de whitepaper

 

image-20231017111255-1

 

Meer dan 80 jaar geleden zijn wij ontstaan als sociaal secretariaat in de bouwsector. Onze persoonlijke bijstand aan zowel ondernemingen met minder dan 20 werknemers als aan de grotere ondernemingen doen we nog elke dag met veel expertise. Intussen helpen we ondernemers in tal van andere sectoren. Naast een sociaal secretariaat voor werkgevers hebben wij ook een ondernemingsloket voor starters, een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen en een kinderbijslagfonds.