200301 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval) - Limburg

Paritair (sub-)Comité nr.:
116.00.00-00.00

Bijwerking: 29/02/2024
Geldig vanaf: 01/01/2023
Geldig tot: 31/12/2024

Uitkering: 

  • bij ziekte en zwangerschap: 4,81 EUR;
  • bij arbeidsongeval: 6,01 EUR.

Betaling: door de werkgever.

In het paritair Comité voor de scheikundige nijverheid werd op 21 november 2023 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten tot vaststelling van de arbeidsvoorwaarden voor de kunststofverwerkende nijverheid van de provincie Limburg (nr. 184534/CO/116).

1. Uitkering

De aanvullende bestaanszekerheid, ten laste van de werkgever, in geval van ziekte of arbeidsongeval, en dit voor nieuwe ziekte- of arbeidsongevalaangiftes ingaand vanaf 1 januari 2007, is slechts verschuldigd na de periode van 30 dagen gewaarborgd loon en is als volgt beperkt: maximum 11 maanden per ziekteaangifte of arbeidsongevalaangifte.

2. Bedrag en toekenningsmodaliteiten

De bedragen van de aanvullende bestaanszekerheidsvergoeding zijn vanaf 1 december 2023 de volgende:

  • bij ziekte en zwangerschap: 80% van de werkgeversbijdrage in de maaltijdcheque;
  • bij arbeidsongeval: 100% van de werkgeversbijdrage in de maaltijdcheque.

Voor deeltijdsen gelden deze vergoedingen pro rata hun arbeidsregime.

De ondernemingen die op 31 december 2008 de bovenvermelde bestaanszekerheidsvergoedingen berekenden op basis van de minimale subsectorale werkgeversbijdrage in de maaltijdcheque, kunnen deze berekeningswijze, rekening houdend met de actuele minimale subsectorale werkgeversbijdrage in de maaltijdcheque, verderzetten.

Opmerking:

Wanneer de geldigheidsduur van de CAO verstreken is, blijven de individueel normatieve bepalingen van de CAO deel uitmaken van de individuele arbeidsovereenkomst (= voortgezette binding), tenzij anders bepaald in de CAO. De individueel normatieve bepalingen regelen de individuele arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Het gaat om rechten en plichten die individualiseerbaar zijn en waar de individuele werknemer zich op kan beroepen (arbeidsduur, functieclassificatie, minimumlonen, terugbetaling vervoerskosten, vorming, aanvullend pensioen, …). De voortgezette binding geldt alleen voor de werknemers die in dienst waren tijdens de geldigheidsduur van de CAO.

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
21/11/2023
Registratienr
184534
Geldig van
-
Geldig tot
-
Neerleggingsdatum
28/11/2023
Registratiedatum
14/12/2023
Reikwijdte
Ondernemingen die gelegen zijn in de provincie Limburg en als activiteit verwerking van kunststoffen hebben
Onderwerp
arbeidsvoorwaarden voor de kunststofverwerkende nijverheid van de provincie Limburg
BS Bericht van neerlegging
21/12/2023
Algemeen verbindend verklaring
Gevraagd
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
-
Gepubliceerd in het B.St. van
-
Keywords
LONEN, MAALTIJDCHEQUES, PLOEGEN- EN NACHTARBEID, EINDEJAARSPREMIE, ANCIËNNITEITSPREMIE, AFSCHEIDSPREMIE, WINSTDEELNEMING/NIET-RECURRENT RESULTAATSGEBONDEN VOORDEEL-CAO 90, VERGOEDINGEN VOOR VERPLAATSINGSKOSTEN, BETAALDE VERLOFDAG (GEEN ADV- OF COMPENSATIEDAG) EN FEESTDAG, DEELTIJDSE ARBEID, TIJDSKREDIET/LOOPBAANVERMINDERING, LANDINGSBANEN, VERLOF OM DWINGENDE REDEN, OUDERE WERKNEMERS-EXCL.AANV. PENSIOEN, BRUGPENSIOEN(SWT),TIJDSKREDIET, ZIEKTE/ONGEVAL/OVERLIJDEN, WERKLOOSHEID (ANDERE DAN ECONOMISCHE WERKLOOSHEID VOOR BEDIENDEN), STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT), OPZEGGING/ONTSLAG, SOCIALE VREDE, MINIMUMUUR- EN MAANDLONEN, ANCIËNNITEITSVERLOF (ANDERE DAN EINDELOOPBAANDAGEN), BIJKOMENDE VERLOFDAGEN VOLGENS LEEFTIJD/EINDELOOPBAANDAGEN, DEELTIJDSE ARBEID, TIJDSKREDIET/LOOPBAANVERMINDERING, VERLOF OM DWINGENDE REDEN, OUDERE WERKNEMERS:ANCIËNNITEITSVERLOF,-TOESLAG,-PREMIE/AFSCHEIDSPREMIE, OUDERE WERKNEMERS: EINDELOOPBAANDAGEN EN VERLOFDAGEN VOLGENS LEEFTIJD, ZIEKTE/ONGEVAL/OVERLIJDEN, WERKLOOSHEID (ANDERE DAN ECONOMISCHE WERKLOOSHEID VOOR BEDIENDEN), STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT), OPZEGGING/ONTSLAG - ORGANISATIE EN PROCEDURE, SOCIALE VREDE, ALLE PREMIES EN VERGOEDINGEN VOOR DE ACTIEVE WERKNEMER, EINDEJAARSPREMIE, MAALTIJDCHEQUES, EENMALIGE PREMIE, PLOEGENARBEID (EXCL. E-COMMERCE), ANCIËNNITEITSPREMIE, NIET-RECURRENT RESULTAATSGEBONDEN VOORDEEL - CAO 90, PREMIE EIGEN AAN DE SECTOR OF AAN DE ONDERNEMING, VERGOEDINGEN VOOR VERPLAATSINGSKOSTEN / VERHUISVERGOEDING
Tekst aangepast op
16/12/2023

Historiek
01/01/2023 31/12/2024 200301 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval) - Limburg