2601 Werkzekerheid

Paritair (sub-)Comité nr.:
152.01.00-00.00

Bijwerking: 11/09/1991
Geldig vanaf: 01/01/1991

Tijdens de korte vakantieperiodes in het onderwijs, is de werkgever ertoe gehouden de werklieden aan het werk te houden met de waarborg het volledig loon uit te betalen.

Tijdens de periode van de schoolvakantie juli-augustus wordt in de mate van het mogelijke afgezien van ontslag.

In het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs werd op 7 januari 1991 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de vaststelling van de loon- en arbeidsvoorwaarden (KB van 3 juni 1991, BS 24 augustus 1991).

1. Toepassingsgebied

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werklieden en werksters van de onderwijsinstellingen en internaten die ressorteren onder het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs en gesubsidieerd zijn door de Vlaamse Gemeenschap.

2. Korte vakantieperiodes

Tijdens de korte vakantieperiodes in het onderwijs (halftrimestrieel en trimestrieel verlof van Kerstmis en Pasen), is de werkgever ertoe gehouden de werklieden aan het werk te houden met de waarborg het volledig loon uit te betalen.

3. Juli-augustus

Tijdens de periode van de schoolvakantie juli-augustus wordt in de mate van het mogelijke afgezien van ontslag.

Zo ontslag zich voordoet tijdens de periode van de schoolvakantie, hebben de ontslagen werklieden en werksters alle voorrang bij heraanwerving na deze vakantie. In dit geval blijft de anciënniteit gedurende deze periode doorlopen en blijft verworven.

4. Opmerking

In geen geval mag deze collectieve arbeidsovereenkomst afbreuk doen van bepalingen welke voor de werk­lieden en werksters gunstiger zijn, in de inrichtingen waar zulks het geval is. Zij mag evenmin een vermin­dering van het inkomen van de betrokken werklieden en werksters tot gevolg hebben.


Historiek
01/01/1991 31/12/2999 2601 Werkzekerheid