100303 Bijkomende vakantiedagen - Uitgezonderd GGC en Waalse Gewest

Paritair (sub-)Comité nr.:
330.01.20-00.00

Bijwerking: 17/07/2018
Geldig vanaf: 01/07/2018

Vanaf 1/01/1996 worden aan alle werknemers 2 bijkomende vakantiedagen toegekend, bovenop de wettelijke vakantiedagen.

Vanaf 1/07/2018 is de CAO van 18/12/1995 niet meer van toepassing op de bejaardentehuizen, rust- en verzorgingstehuizen, service-flats, dagverzorgingscentra voor bejaarden en dagopvangcentra voor bejaarden die erkend zijn door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of gelegen op het grondgebied van het Waalse Gewest.  Voor deze inrichtingen verwijzen wij u respectievelijke naar onze sectorale documentatie Hfdst. 1002 en Hfdst. 1003.

In het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen- en diensten werd op 18 december 1995 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten tot toekenning van twee bijkomende vakantiedagen. Zij werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 2 mei 1996 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 21 juni 1996.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

 Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werknemers van de rustoorden voor bejaarden en van de rust- en verzorgingstehuizen die ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten.

Onder werknemers wordt verstaan, het mannelijk en vrouwelijk werklieden- en bediendenpersoneel.

Commentaar: vanaf 1 juli 2018 zijn de bepalingen van deze CAO niet meer van toepassing op de bejaardentehuizen, rust- en verzorgingstehuizen, service-flats, dagverzorgingscentra voor bejaarden en dagopvangcentra voor bejaarden die erkend zijn door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of gelegen op het grondgebied van het Waalse Gewest.  Voor deze inrichtingen verwijzen wij u naar onze sectorale documentatie Hfdst. 1002 en Hfdst. 1003.

 Artikel 2

De bepalingen van deze collectieve arbeidsovereenkomst stellen de algemene regelen vast welke van toepassing zijn op al de werknemers en beogen slechts minimumbepalingen vast te leggen terwijl aan de partijen de vrijheid wordt overgelaten gunstiger voorwaarden overeen te komen, mits rekening te houden met eventuele beperkende wettelijke maatregelen.

Zij mogen geen afbreuk doen aan de bepalingen welke voor de werknemers gunstiger zijn, daar waar dergelijke toestand bestaat.

 Artikel 3

Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten in uitvoering van het basisakkoord voor een meerjarenplan voor de gezondheidssector van 4 juli 1991 en het raamakkoord van 29 juni 1992 voor de bejaarden­tehuizen en de rust- en verzorgingstehuizen.

 Artikel 4

De bepalingen van deze collectieve arbeidsovereenkomst zijn nochtans niet van toepassing op de instellingen die de twee vakantiedagen, bedoeld in artikel 5, reeds toekennen.

 Artikel 5

Vanaf 1 januari 1996 worden aan alle werknemers twee bijkomende vakantiedagen toegekend, bovenop de wettelijke vakantiedagen.

 Artikel 6

De twee bijkomende vakantiedagen bedoeld in artikel 5 worden toegekend volgens dezelfde modaliteiten als de wettelijke vakantiedagen. Ze worden genomen vóór de gewone wettelijke vakantiedagen.

 Artikel 7

De betrokken werknemer ontvangt voor deze twee bijkomende vakantiedagen zijn normaal loon, met inbegrip van de gemiddelde toeslagen, zoals berekend in het kader van de wetgeving op de betaalde feestdagen (7 uren en 36 minuten maximum per dag in de 38-urenweek en 8 uren maximum per dag in de 40-urenweek).

 Artikel 8

§1. Als de werknemer deze bijkomende vakantiedagen niet opgenomen heeft, volledig of gedeeltelijk, op het einde van het vakantiejaar of op het ogenblik van zijn vertrek, zal hij een loon ontvangen dat gelijk is aan het aantal overeenstemmende arbeidsuren (7 uren en 36 minuten maximum per dag in de 38-urenweek en 8 uren maximum per dag in de 40-urenweek), vermenigvuldigd met zijn normaal uurloon voorzien in artikel 7 van deze collectieve arbeidsovereenkomst.

§2. De werkgever overhandigt de betrokken werknemer een attest waarop het betaald bedrag vermeld wordt. De werknemer overhandigt dit attest, indien nodig, aan zijn volgende werkgever.

 Artikel 9

De twee bijkomende vakantiedagen worden genomen in gemeenschappelijk akkoord tussen de werknemer en de werkgever, rekening houdend met de mogelijkheden van de dienst.

 Artikel 10

Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 1996.

Zij is gesloten voor onbepaalde tijd en kan worden opgezegd door elk van de partijen mits een opzeggingstermijn van drie maanden bij een ter post aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten.


Historiek
01/07/2018 31/12/2050 100303 Bijkomende vakantiedagen - Uitgezonderd GGC en Waalse Gewest
01/01/1996 30/06/2018 100303 10 Bijkomende vakantiedagen