100301 Aanvullende verlofdagen - GGC

Paritair (sub-)Comité nr.:
330.01.20-00.00

Bijwerking: 04/03/2019
Geldig vanaf: 01/01/2019

Toepassingsgebied

  • bejaardentehuizen
  • rust- en verzorgingstehuizen
  • service-flats
  • dagverzorgingscentra voor bejaarden
  • dagopvangcentra voor bejaarden

erkend door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Januari 2019

4 bijkomende verlofdagen bovenop de wettelijke verlofdagen

Juli 2019

5 bijkomende verlofdagen bovenop de wettelijke verlofdagen

Modaliteiten

Toegekend volgens dezelfde modaliteiten als de wettelijke verlofdagen.  Genomen vóór de gewone wettelijke verlofdagen

Loon

Normaal loon, met inbegrip van de gemiddelde overlonen waarvan de berekeningswijze wordt vastgesteld door de wetgeving betreffende de feestdagen

In het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten werd op 10 december 2018 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de toekenning van een aanvullende vakantiedag in het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten ten gunste van de sector van de rusthuizen erkend door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  Zij werd neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 31 januari 2019 onder het nr. 150352/CO/330; het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 12 februari 2019.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO aangevuld met commentaren.

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werknemers van de bejaardentehuizen, van de rust- en verzorgingstehuizen, van de service-flats, van de dagverzorgingscentra voor bejaarden en van de dagopvangcentra voor bejaarden die ressorteren onder het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten, en die zijn erkend door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Onder "werknemer", wordt verstaan: het mannelijk en vrouwelijk werklieden- en bediendenpersoneel.

Commentaar: voor de andere inrichtingen verwijzen wij u naar onze sectorale documentatie Hfdst. 1001 en 1003.

Artikel 2

Met ingang van 1 juli 2019 wordt aan het betrokken personeel een bijkomende verlofdag toegekend, bovenop de wettelijke verlofdagen en de verlofdagen die door de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 mei 2018, betreffende de toekenning van vier aanvullende verlofdagen in het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten ten gunste van de sector van de rusthuizen erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of gelegen op het grondgebied van het Waalse Gewest, worden toegekend (Registratienr. 146631/CO/330).

Commentaren:

- 5 bijkomende verlofdagen worden dus toegekend aan de werknemers van de bejaardentehuizen, de rust- en verzorgingstehuizen, de serviceflats, de dagverzorgingscentra voor bejaarden en de dagopvangcentra voor bejaarden erkend door de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

- voor de bepalingen van de CAO van 18 mei 2018 verwijzen wij u naar onze sectorale documentatie Hfdst. 1003.

Artikel 3

Deze bijkomende verlofdag bedoeld in artikel 2 wordt toegekend volgens dezelfde modaliteiten als voor de dagen die in de bovenvermelde CAO van 18 mei 2018 zijn opgenomen.

Commentaren:

- de bijkomende verlofdagen worden toegekend volgens dezelfde modaliteiten als de wettelijke verlofdagen.  Zij worden genomen vóór de gewone wettelijke verlofdagen;

- zie ook Hfdst. 1003 van de sectorale documentatie.

Artikel 4

§1. De werkgevers die bij deze overeenkomst betrokken zijn krijgen voorrang voor het verkrijgen van compenserende tewerkstelling in het kader van de Sociale Maribel, bij het Sociaal Maribel Fonds 330, kamer ouderenzorg, ter hoogte van de bijkomende vakantie-uren toegekend door deze overeenkomst.

§2. De modaliteiten voor verdeling van de beschikbare banen tussen de instellingen worden bepaald door de kamer ouderenzorg van het Sociaal Maribel Fonds voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten.

Artikel 5

Deze collectieve arbeidosvereenkomst treedt in werking op 1 januari 2019 en wordt gesloten voor onbepaalde duur.

Zij kan door één van de partijen worden opgezegd mits een opzegging van drie maanden wordt betekend bij een ter post aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten.

 


Historiek
01/01/2019 31/12/2999 100301 Aanvullende verlofdagen - GGC
01/07/2018 31/12/2018 100301 1002 Aanvullende verlofdagen - GGC en Waalse Gewest