100301 Vier bijkomende vakantiedagen per jaar - Instellingen gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Paritair (sub-)Comité nr.:
330.04.00-00.00

Bijwerking: 30/04/2013
Geldig vanaf: 01/01/2001

4 bijkomende betaalde vakantiedagen worden  jaarlijks toegekend.  

Werknemers die in de loop van het jaar in dienst worden genomen: 1 vakantiedag toegekend per gewerkt kwartaal.

 Deeltijdse werknemers: naar rato van de duur van arbeidsprestaties.

CAO 28/02/2001

In het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten werd op 28 februari 2001 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende vier bijkomende vakantiedagen per jaar.  Zij werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 10 december 2002 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 2 april 2003.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers van de instellingen die ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten, gesubsidieerd door het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en/of door de Franse Gemeenschapscommissie en/of door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Onder werknemers dient verstaan: het mannelijk en vrouwelijk werklieden- en bediendenpersoneel.

Artikel 2

Vanaf 1 januari 2001 worden aan de werknemers, bovenop de wettelijke vakantiedagen, jaarlijks vier bijkomende betaalde vakantiedagen toegekend.  Aan de werknemers die in de loop van het jaar in dienst worden genomen, zal één vakantiedag worden toegekend per gewerkt kwartaal.  Voor de deeltijdse werknemers wordt de duur van dit verlof berekend naar rato van de duur van hun arbeidsprestaties.  De bijkomende vakantiedagen worden genomen voor de gewone wettelijke vakantiedagen.

Artikel 3

Voor de vier bijkomende vakantiedagen bedoeld in artikel 2 van deze collectieve arbeidsovereenkomst, ontvangt iedere werknemer zijn normaal loon met inbegrip van de gemiddelde toeslagen zoals berekend in het kader van de wetgeving op de betaalde feestdagen (max. 7 u 36 mn per dag in de 38-urenweek).

Artikel 4

Heeft de werknemer bij het einde van het vakantiejaar of bij zijn uitdiensttreding de in artikel 2 van deze collectieve arbeidsovereenkomst bedoelde bijkomende vakantiedagen geheel of gedeeltelijk niet genomen, dan ontvangt hij een loon gelijk aan het aantal overeenkomende arbeidsuren (max. 7 u 36 mn per dag in de 38-urenweek) vermenigvuldigd met zijn normaal uurloon zoals bedoeld in artikel 3 van deze overeenkomst.

In dat geval overhandigt de werkgever aan de betrokken werknemer een attest met vermelding van het door hem betaalde bedrag.  Dit attest wordt zo nodig door de werknemer aan zijn volgende werkgever bezorgd.

Artikel 5

De vier bijkomende vakantiedagen bedoeld in artikel 2 van deze collectieve arbeidsovereenkomst, worden genomen in gemeenschappelijk overleg tussen de werknemer en de werkgever.

Artikel 6

Deze collectieve arbeidsovereenkomst doet geen afbreuk aan de rechten die de werknemers bezitten op de datum van haar ondertekening.

Artikel 7

De partijen komen uitdrukkelijk overeen dat de voordelen vervat in deze collectieve arbeidsovereenkomst slechts effectief zullen worden toegekend aan de werknemers voor zover de regering van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en het College van de Franse Gemeenschapscommissie, ieder voor wat hen betreft, het punt 6, paragraaf 4 van het akkoord van 29 juni 2000 integraal uitvoeren.  De niet- of de laattijdige tenlasteneming van de kost door een betoelagende overheid die het akkoord van 29 juni getekend heeft mag geen aanleiding geven tot de niet- of laattijdige uitvoering van deze CAO in de instellingen gefinancierd door een andere betoelagende overheid dat dit aakkoord getekend heeft.  De partijen komen eveneens overeen deze overheden te informeren over de goede uitvoering van deze overeenkosmt.

Artikel 8

Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten voor onbepaalde tijd.  Zij treedt in werking op 1 januari 2001 en kan worden opgezegd mits een opzegging van zes maanden, betekend bij aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten die de ondertekende partijen ervan op de hoogte brengt.


Historiek
01/01/2001 31/12/2999 100301 Vier bijkomende vakantiedagen per jaar - Instellingen gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest