Integratie van de sociale maribel in de DMFA(PPL)

Van 
92331

Werkgevers die subsidies ontvangen voor bijkomende tewerkstelling in het kader van de Sociale Maribel moeten vanaf het vierde kwartaal 2018 een aantal bijkomende gegevens aangeven in de DmfA(PPL)

De RSZ communiceert hieromtrent wat volgt.

Administratieve vereenvoudiging

De werkgevers (en hun sociale dienstverrichters) uit de privésector communiceren deze bijkomende gegevens momenteel via een parallel circuit - vaak op papier - naar de socialemaribelfondsen.

Vanaf het vierde trimester 2018 worden de nieuwe aanvullende gegevens gecombineerd met de reeds in de DmfA(PPL) aanwezige loon-en arbeidstijdsgegevens. Dankzij deze administratieve vereenvoudiging zullen de fondsen sneller en op een uniforme manier over deze gegevens kunnen beschikken.

Teneinde de continuïteit van de uitbetaling van de financiële tegemoetkomingen te verzekeren, zal het parallelle circuit nog minstens blijven bestaan tot en met het eerste kwartaal 2019. Hierna zal, mits positieve evaluatie van het nieuwe systeem, het enkel mogelijk zijn om de aanvullende gegevens via DmfA(PPL) aan te geven en wordt het parallelle circuit dus afgeschaft.

Welke aanvullende gegevens?

De werkgevers zullen volgende gegevens per tewerkstelling moeten aangeven of doorgeven aan hun dienstverrichter:

  • het gemiddeld aantal door de Sociale Maribel gefinancierde uren per week;
  • gegevens met betrekking tot loonkost vrijgesteld van RSZ-bijdragen die in aanmerking komen voor subsidiëring door de Sociale Maribel (niet van toepassing voor werkgevers PPL);
  • gegevens met betrekking tot ontvangen premies of subsidies andere dan Sociale Maribel.

Meer informatie

Algemene informatie vindt u terug in de tussentijdse administratieve instructies van de RSZ voor Dmfa en DmfAPPL

In deze nota licht de RSZ de nieuwigheden in DmfA(PPL) verder in detail toe.

De werkgevers aangesloten bij GROUP S - Sociaal Secretaraat vzw werden hieromtrent geïnformeerd.