Regionalisering betaald educatief verlof


67152

Vanaf 1 juli 2014 wordt de bevoegdheid voor het betaald educatief verlof overgedragen aan de gewesten. De effectieve overdracht van het personeel en de aanvragen zal pas in de loop van 2015 plaatsvinden. Tot de datum van effectieve overdracht zal het contact tussen de werkgevers en de administratie met betrekking tot de aanvragen om terugbetaling, verder gebeuren op het huidige adres en met dezelfde contactpersonen.

Voor de aanvragen die betrekking hebben op het schooljaar 2012-2013 blijft de huidige regeling van toepassing : deze aanvragen kunnen tot uiterlijk 30 juni 2014 ingediend worden, en zullen afgewerkt worden uiterlijk 31 december 2014.

De aanvragen die betrekking hebben op het schooljaar 2013-2014 zullen ten laste van de begroting 2015 en dus ten laste van de gewesten vallen.  Daarom geldt volgende regeling voor deze aanvragen :

  • tot de datum van effectieve overdracht kunnen zij verder worden ingediend op het huidige adres;
  • wanneer de onderneming in de KBO vestigingseenheden in verschillende gewesten geregistreerd heeft, dan moet de schuldvordering ingediend worden per gewest en volgens de taalrol van het gewest waar het personeel dat gebruik heeft gemaakt van educatief verlof, is tewerkgesteld.  Het is dus niet langer mogelijk om één gezamenlijke aanvraag in te dienen op naam van de maatschappelijke zetel als personeel verspreid is over vestigingen in meerdere gewesten.

Bron : site van FOD WASO