1002 Gemeenschapsverlofdag

Paritair (sub-)Comité nr.:
330.02.00-00.00

Bijwerking: 22/03/2013
Geldig vanaf: 01/01/2001

1 bijkomende betaalde verlofdag toegekend ter gelegenheid van één van de twee gemeenschapsfeesten: 11 juli of 27 september.

Toegekend aan de werknemers in dienst op 1 juni van het betrokken jaar.

Deeltijds tewerkgestelde werknemers: naar rato van de duur van hun arbeidsprestaties.

CAO 2/02/2001

In het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten werd op 28 februari 2001 een collectieve arbeidsovereenkomst betreffende een bijkomende gemeenschapsverlofdag.  Zij werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 17 januari 2003 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 2 april 2003.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers van de instellingen die ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten, gesubsidieerd door het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en/of door de Franse Gemeenschapscommissie en/of door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Onder werkenemrs dient verstaan: het mannelijk en vrouwelijk werklieden- en bediendenpersoneel.

Artikel 2

Vanaf 1 januari 2001 wordt een bijkomende betaalde verlofdag toegekend ter gelegenheid van één van de twee gemeenschapsfeesten: 11 juli, feest van de Vlaamse Gemeenschap, of 27 september, feest van de Franse Gemeenschap.

Artikel 3

De in artikel 2 bedoelde verlofdag wordt toegekend aan de werknemers in dienst op 1 juni van het betrokken jaar.

Voor de deeltijds tewerkgestelde werknemers wordt de duur van deze verlofdag berekend naar rato van de duur van hun arbeidsprestaties.

Artikel 4

Elke werknemer heeft voor de bijkomende verlofdag bedoeld in artikel 2 de keuze tussen 11 juli of 27 september.

Artikel 5

Deze collectieve arbeidsovereenkomst doet geen afbreuk aan de rechten die de werknemers bezitten op de datum van haar ondertekening.

Artikel 6

De partijen komen uitdrukkelijk overeen dat de voordelen vervat in deze collectieve arbeidsovereenkomst slechts effectief zullen worden toegekend aan de werknemers voor zover de regering van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en het College van de Franse Gemeenschapscommissie, ieder voor wat hen betreft, het punt 6, paragraaf 6 van het akkoord van 29 juni 2000 integraal uitvoeren.  De niet- of de laattijdige tenlasteneming van de kost door een betoelagende overheid die het akkoord van 29 juni getekend heeft mag geen aanleiding geven tot de niet- of laattijdige uitvoering van deze CAO in de instellingen gefinancierd door een andere betoelagende overheid dat dit akkoord getekend heeft.  Zij komen eveneens overeen deze overheden te informeren over de goede uitvoering van deze overeenkomst.

Artikel 7

Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten voor onbepaalde tijd.  Zij treedt in werking op 1 januari 2001 en kan worden opgezegd mits een opzegging van zes maanden, betekend bij aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Subcomité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten die de ondertekende partijen ervan op de hoogte zal brengen.


Historiek
01/01/2001 31/12/2999 1002 Gemeenschapsverlofdag