Belastingaangifte niet-inwoners: voorafgaande registratie verplicht

Van 
78652

Niet-inwoners die hun Belgische inkomsten uit arbeid ontvangen, moeten zich eerst online registreren bij de FOD Financiën alvorens zij hun belastingaangifte voor niet-inwoners kunnen indienen.

Waarover gaat het?

Niet-inwoners die Belgische inkomsten ontvangen als zelfstandige, buitenlands kaderlid of als loontrekkende moeten die inkomsten aangeven aan de Belgische fiscus. Omdat men bij de FOD Financiën heeft vastgesteld dat het voor de betrokkenen niet altijd duidelijk is wanneer en hoe dit moet gebeuren, hebben zij nu voorzien in een online registratie bij het centrum buitenland van de FOD Financiën. De betrokken niet-inwoner moet zich hier registreren vooraleer hij een aangifte in de belasting niet-inwoners kan indienen. Het online registratieformulier vindt u terug via deze link.

Van zodra de betrokken niet-inwoner zich geregistreerd heeft, ontvangt hij of zij jaarlijks in de loop van oktober een papieren aangifteformulier. Een aangifte via Tax-on-web is echter ook mogelijk. Die online aangifte voor niet-inwoners wordt jaarlijks opengesteld in de loop van september.

Tip:  Indien u werknemers tewerkstelt die een aangifte in de belasting niet-inwoners moeten indienen, kan u hen best wijzen op die verplichte voorafgaande registratie.

Meer weten?

Meer informatie over de belasting voor niet-inwoners vindt u hier.