Studenten : de RSZ herziet zijn standpunt wat betreft het werken na afstuderen


59564

In een bericht van 28 augustus 2012 lieten wij u weten dat afgestudeerde jongeren geen studentenovereenkomst meer kunnen sluiten tijdens de zomervakantie na hun studies wanneer zij niet meer van plan zijn om verder te studeren. Daarentegen zolang een student verder studeert, behoudt hij het studentenstatuut en kan hij in de zomervakantie een studentenovereenkomst sluiten.

Met het oog op de onzekerheid die bij de werkgevers, hun mandatarissen en de studenten leeft aangaande de mogelijkheid om na het einde van de studies een studentenovereenkomst af te sluiten, heeft de RSZ besloten om volgend standpunt in te nemen: een student die in juni zijn studies beëindigt en zijn diploma behaalt, kan nog tot en met 30 september van het jaar waarin hij zijn diploma heeft behaald, werken op basis van een studentenovereenkomst met toepassing van de solidariteitsbijdrage.

Dit standpunt vervangt alle vroegere informatie die hierover werd gegeven.

De RSZ vestigt de aandacht nog op het feit dat de studentenovereenkomst in geen enkel geval een verdoken proefperiode mag zijn van een gewone arbeidsovereenkomst.