Sociale verkiezingen 2016: Vergeet niet om een personeelsregister met uw uitzendkrachten bij te houden in het laatste kwartaal 2015!


53526

Om na te gaan of een onderneming sociale verkiezingen in 2016 moet organiseren moet zij ook rekening houden met de uitzendkrachten die zij tijdens het laatste kwartaal van 2015 heeft gebruikt

Een onderneming die in 2015 gewoonlijk gemiddeld minstens 50 werknemers tewerkstelt, moet in 2016 sociale verkiezingen organiseren om een comité op te richten. Wanneer zij gewoonlijk gemiddeld 100 werknemers tewerkstelt, moet zij ook sociale verkiezingen organiseren om een ondernemingsraad op te richten.

Naast haar gewone werknemers moet een onderneming ook rekening houden met de uitzendkrachten die zij gebruikt heeft. De uitzendkrachten die tijdens het vierde kwartaal van 2015 door de onderneming worden gebruikt en die geen vaste werknemer van de onderneming vervangen van wie de arbeidsovereenkomst is geschorst, moeten ook worden meegeteld om na te gaan of de onderneming de tewerkstellingsdrempels van 50 of 100 werknemers bereikt. 

Hiervoor moet de werkgever in een bijlage aan het personeelsregister alle uitzendkrachten opnemen. Aan elke uitzendkracht wordt een nummer toegekend. De nummering is doorlopend en in chronologische volgorde van zijn terbeschikkingstelling van de gebruiker.

In deze bijlage moeten voor elke uitzendkracht de volgende gegevens worden vermeld:

  • het inschrijvingsnummer;
  • de naam en de voornamen;
  • begindatum van terbeschikkingstelling;
  • einddatum van terbeschikkingstelling;
  • het uitzendkantoor dat de uitzendkracht tewerkstelt;
  • de wekelijkse arbeidsduur van de uitzendkracht.

Elke onderneming die tijdens het vierde kwartaal van 2015 één of meerdere uitzendkrachten tewerkstelt, moet deze bijlage invullen, zelfs indien de onderneming ervan overtuigd is dat zij in 2016 geen sociale verkiezingen zal moeten organiseren.

Group S biedt u graag een model aan van deze bijlage: zie link.

Voor een exacte berekeningswijze : zie link.