Brussel en Wallonië: vergeet niet de werkkaart jonge werknemers aan te vragen vóór 31 januari 2017

Van 
82268

Als u een jonge werknemer in dienst hebt in Brussel of Wallonië, moet u beslist een werkkaart aanvragen vóór 31 januari 2017 om de vermindering jonge werknemers te kunnen genieten.

Wanneer een werkgever een jongere in dienst heeft in Brussel of Wallonië tijdens het jaar waarin hij 18 wordt, heeft hij geen werkkaart nodig om de bijdragevermindering jonge werknemers te kunnen toepassen. Vanaf het jaar waarin hij 19 wordt, moet hij echter in het bezit zijn van een geldige werkkaart om dit voordeel voort te zetten.

Waar de werkkaart vragen?

  Waar de kaart vragen?
Brussels-Hoofdstedelijk Gewest  ACTIRIS
Waals Gewest  FOREM
Duitstalige Gemeenschap  RVA

Wie kan de werkkaart aanvragen?

In dit geval moet de werkkaart door de werkgever worden aangevraagd.

Binnen welke termijn?

Om de voordelen voort te zetten, moet de werkkaart worden aangevraagd uiterlijk op 31 januari van het jaar waarin de jongere 19 wordt.

Voorbeeld:

  • de jongere werd 18 op 20 maart 2016. Op 20 maart 2017 wordt hij dus 19. Om de voordelen voort te zetten moet uiterlijk tegen 31 januari 2017 een werkkaart worden aangevraagd. Voor 2016 was geen werkkaart nodig.

Wat bij laattijdige aanvraag?

Wanneer de aanvraag van de kaart buiten voornoemde termijn wordt ingediend, gaat een deel van het voordeel verloren. De doelgroepvermindering jonge werknemers kan immers pas worden toegekend vanaf de eerste dag van het kwartaal dat op het kwartaal van laattijdige ontvangst volgt.

Voorbeeld:

  • de aanvraag van de werkkaart wordt ingediend op 15 februari 2017. De vermindering kan pas worden toegekend vanaf 1 april 2017 (= 1e dag van het volgende kwartaal).

Formulieren