Geen doelgroepvermindering mentors meer in Wallonië vanaf 1 oktober 2016

Van 
80073

De Waalse regering schaft de doelgroepvermindering mentors af. Vanaf 1 oktober 2016 wordt deze vermindering van werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid dus niet meer toegekend in Wallonië.

Een decreet van de Waalse regio van 20 juli 2016 (BS van 2 augustus 2016) schaft de doelgroepvermindering mentors in Wallonië af vanaf 1 september 2016.

Bij afwezigheid van precisering daaromtrent, betekent dit dat vanaf 1 september 2016 geen nieuwe doelgroepvermindering mentors kan toegekend worden in de Waalse regio en de bestaande doelgroepverminderingen mentors ophouden te bestaan.Aangezien deze datum zich bevindt in het midden van een trimester, heeft de RSZ ons meegedeeld dat vanaf het vierde kwartaal 2016 geen nieuwe doelgroepvermindering mentors kan toegekend worden in de Waalse regio en de bestaande doelgroepverminderingen mentors ophouden te bestaan.

Ter herinnering, een werkgever kan voor een aantal werknemers die stages opvolgen of opleiding geven in het kader van een beroepsopleiding, een doelgroepvermindering mentors genieten.

Meer informatie daarover vindt u via onderstaande links:

Nieuwe doelgroepvermindering mentors

Doelgroepvermindering mentors : vereenvoudigde formaliteiten