Eenheidsstatuut : na de vragen en bemerkingen volgen de eerste antwoorden !


62820

Op 8 juli 2013 heeft de minister van Werk, Monica De Coninck, een voorstel meegedeeld dat rekening houdt met het standpunt van de werkgevers en de vakbonden over het eenheidsstatuut en dat de regelgeving over de opzeggingstermijnen en de carenzdag grondig zal wijzigen vanaf 1 januari 2014 (zie ons artikel van 8 juli 2013). Deze nota werd goedgekeurd door het kernkabinet.

De werkgeversorganisaties en de vakbonden hebben deze tekst aan hun achterban op 9 juli voorgelegd. Tot op die dag hebben zij noch zware protesten, noch hun goedkeuring met betrekking tot de inhoud geuit.

Het voorstel zal dienen als basis voor het wetgevend werk en voor de volgende besprekingen binnen de Nationale Arbeidsraad. Er bestaan nog een groot aantal vragen en onzekerheden.

Het gaat hier zeker en vast om een (r)evolutie van het Belgisch sociaal model ! Teneinde u de mogelijkheid te bieden om de inhoud en de moeilijkheden van het eenheidsstatuut te leren kennen, organiseren wij in september verschillende gratis informatiesessies en opleidingen. U zal hiervan op de hoogte worden gebracht via onze website en per mail.

Hier vindt u alvast een overzicht van de eerste antwoorden op de vragen die al naar boven zijn gekomen naar aanleiding van het voorstel.

Meer info zie PDF...